"AVAZ" NA LICU MJESTA

Nikšić sa saradnicima u posjeti privrednicima: Gračanica je mjesto sposobnih privrednika, putna blokada TK se mora riješiti

Riječi je bilo i o gradnji brze ceste Tuzla-Doboj, elektrifikaciji željezničke pruge Doboj-Tuzla-Zvornik

Nikšić s privrednicima. H. Čalić

H. Čalić

27.6.2024

Premijer F BiH Nermin Nikšić sa saradnicima i predstavnicima Elektroprivrede BiH i Autocesta boravio je u radnoj posjeti u Gračanici i sastao se sa privrednicima ove ekonomski jake lokalne jedinice. Cilj zajedničkog sastanka kome je prisustvovalo više od 50 privrednika bio je da se otvoreno razgovara o nekim važnim pitanjima, koja se trebaju rješavati, kako ne bi bila kočnica bržeg privrednog razvoja Gračanice, ali i o pitanima koja su važna za Tuzlanski kanton, najbrojniji, najveći i ekonoski najrazvijeniji kanton u FBiH.

Mirsad Helić, predsjednik udruženja prirednika očekuje konkretne poteze kantonalne i Vlade FBiH. H. Čalić

- Zahvalan sam premijeru Nikšiću i njegovim saradnicima na posjeti. Dotakli smo se veoma važnih tema, kao naprimjer putne deblokade Gračanice, ali i Tuzanskog kantona, jer je ona kočnica privrednog razvoja. Put M-4 Tuzla-Doboj, jedan je od najopterećenijih magistralnih puteva, ali je u veoma lošem stanju. Dobili smo uvjeravanja da će se na tome raditi. Mi u Gračanici zbog dalekooda ne možemo širiti svoje poslovne zone. Smatram da mora biti više komunikacije kada su u pitanju viši nivoi vlasti - istakao je Mirsad Helić, predsjednik udruženja privrednika Gračanice.

Nikšić je izrazio zadovoljstvo što se sa saradnicima našao u Gračanici, gradu sposobnih poduzetnika i imaju poduzetničkih duh, te ostaruju velike poslove, a imaju i sjajno udruženje privrednika. Obećao je skoru gradnju kružnog toka na ulazu u Gračanicu na magistralnoj centri M-4, kao i rješavanje putne blokate TK, elektrifikaciju željezničke pruge Doboj-Tuzla- Zvornik, čime će se stvoriti bolji uslovi za privredni prosperitet i život građana u cjelosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.