ŠEST UTRKA I DVA KONCERTA

Završen šesti međunarodni festival Konjic Summer Fest: Takmičilo se i 190 mališana

Sljedeći Konjic Summer Fest održat će se od 4. do 6. jula 2025. godine

Tri dana zabave u Konjicu. Grad Konjic

FENA

8.7.2024

Protekla tri dana u Konjicu je održan Konjic Summer Fest u okviru koga je održano šest utrka i dva koncerta uz prateći program festivala.

Humanitarna dječja utrka

Prvoga dana festivala Garden City Business utrka na kojoj je učestvovalo 28 kompanija iz Bosne i Hercegovine s 220 navijača i trkača. Pobjeda je pripala ekipi Senigor Sarajevo, dok su najbolji pojedinci bili Enes Efendić u muškoj i Perlain-Uzunović Ivana u ženskoj konkurenciji.

Humanitarna dječja utrka Grawe Kids Run održana je drugog dana festivala. Učestvovalo je 190 mališana u pet starosnih kategorija i prikupljeno je 1.005 KM za humanitarno udruženje Andalus Konjic.

Drugog dana festivala održan je i Bingo konjički cener, na kome su u muškoj konkurenciji najbrži bili Stenly Kipruto (Kenija), Ivan Bubnov (Crna Gora) i Uroš Gutić (BiH).

U ženskoj konkurenciji slavila je Olivera Jevtić (Srbija), ispred bh. trkačica Emine Alagić i Alme Hrnjić. Najbrža Konjičanka na 10 kilometara bila je Lada Hadžiosmanović, dok je najbrži Konjičanin Ali Halilović.

Na štafetnoj utrci Ibis Relay Race pobjednici su bili Duble Truble, za koje su trčali Ersan Bijedić i Edina Harbinja. Utrka je brojala 28 mješovitih štafeta.

Prvi put u Konjicu održano je i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine uz podršku partnera Bingo doo. Državni prvaci su Uroš Gutić i Emina Alagić.

Rafting i posjete

Treći dan festivala bio je rezerviran za rafting i posjete Titovom bunkeru. U nedjelju je održana i druga „puzijada“ na kojoj je učestvovalo 11 beba. Pobjedu je odnio Omar Lavić, drugo mjesto osvojio je Adi Điver, a treće Daris Ćukle.

Konjic Summer Fest 2024 još jednom je potvrdio svoju reputaciju vrhunskog događaja koji spaja sport, kulturu i zabavu, pružajući nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetitelje.

Sljedeći Konjic Summer Fest održat će se od 4. do 6. jula 2025. godine, najavili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.