ZAVRŠEN KONKURS

Prijem radnika u RMU Kakanj: Posao dobila djeca bivših radnika, invalida i šehida...

Ovo svakako nije kraj zapošljavanja u ovoj godini jer očekujemo novu saglasnost za prijem radnika koji su nam prijeko potrebni, rekao je Delibašić

RMU Kakanj: Objavljeni rezultati konkursa. RMU Kakanj

E. Ć.

20.7.2024

Završena je konkursna procedura za prijem radnika na nekoliko radnih mjesta, a posao su dobila djeca bivših radnika, invalida i šehida. 

Konkursna procedura je bila otvorena za sljedeća radna mjesta: automehaničar, vozač dampera, rukovalac postrojenja za preradu uglja, zavarivač, manevrista, tokar, električar, električar (elektroispitivač), inženjer elektrotehnike, inženjer željezničkog saobraćaja i rudarski inženjer, objavio je RMU Kakanj.

U proceduri su posebno bodovani demobilisani borci, članovi porodica šehida i poginulih boraca, kandidati koji imaju status ratnog vojnog invalida ili su članovi porodice ratnog vojnog invalida te kandidati koji su nezaposleni, a u skladu s Kolektivnim ugovorom zaključenim za oblast rudarstva u FBiH, i djeca radnika umrlih za vrijeme trajanja radnog odnosa i stradalih radnika Rudnika Kakanj.

- Komisija za izbor kandidata izvršila je rangiranje i direktoru Isi Delibašiću predložila Odluku o izboru kandidata za prijem u radni odnos u Rudniku mrkog uglja “Kakanj” d.o.o. Kakanj. Izabrani kandidati dužni su obaviti ljekarski pregled kod nadležne zdravstvene ustanove koju odredi poslodavac. S kandidatima za koje ta ustanova ocijeni da ispunjavaju zdravstvene uslove za navedena radna mjesta zaključit će se ugovori o radu na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

Direktor RMU Kakanj Iso Delibašić poželio je dobrodošlicu novim radnicima.

- Posebno mi je drago što je jedna od prvih odluka koju potpisujem po imenovanju na poziciju direktora na mandatni period od četiri godine je Odluka o izboru kandidata za prijem u radni odnos. Ovo je samo jedan od procesa koje smo pokrenuli radi konsolidacije Društva. U prethodnih šest mjeseci obnašao sam funkciju vršioca dužnosti direktora i u tom periodu smo započeli brojne aktivnosti s ciljem poboljšanja stabilnosti poslovanja Rudnika.

Zatekao sam manjak radne snage od koje najvećim dijelom zavisi proizvodni proces. Ovo svakako nije kraj zapošljavanja u ovoj godini jer očekujemo novu saglasnost za prijem radnika koji su nam prijeko potrebni za stabilizaciju i povećanje obima proizvodnje. Novoprimljenim radnicima upućujem iskrene čestitke, uz želju da ih tokom radnog vijeka prate sreća i radni uspjesi - rekao je Delibašić, saopćeno je iz RMU Kakanj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.