OTVORENA MNOGA PITANJA

Predstavnici Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika održali sastanak sa direktorom KPZ Sarajevo

Direktor je saglasan da se ispoštuju zaključci koji su doneseni na sastanku

Sastanak sa direktorom KPZ Sarajevo. Sindikat

FENA

22.7.2024

U prostorijama Doma sindikata u Sarajevu održan je sastanak predstavnika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika organa državne službe, sudske vlasti i javnih ustanova u Federaciji BiH sa direktorom KPZ Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali predsjednik sindikata Samir Kurtović, generalni sekretar sindikata Adil Aljić, stručni savjetnik Maja Imamović, Đogo Elmin povjerejik KPZ Ustikolina, Edin Banda povjerenik KPZ Sarajevo, Adimir Abdihodzic predsjednik SO KPZ FBiH, Mario Bosanjak zamjenik predsjednika SO KPZ FBiH a ispred KPZ SA direktor KPZ Sarajevo Munib Isaković i Aziz Hasanbegović, zapovjednik straze KPZ Sarajevo.

Na sastanku su otvorena pitanja u vezi disciplinskih postupaka, poštivanja odredbih Kolektivnog ugovora, Zakona koji se primjenjuju na uposlenike KPZ FBiH. Otvorena su pitanja socijalnog dijaloga sindikata i poslodavca.

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je otvorio pitanja i sa predstvnicima sindikata predlozio odgovorajuća rješenja.

Direktor KPZ Sarajevo Munib Isaković je prezentirao rad KPZ SA i dao punu podršku socijalnom dijalogu i rješavanje određenih problema shodno zakonima i odredbama Kolektivnog ugovora.

Poslije izuzetno kvalitetnog sastanaka gdje su svi učesnici imali mogučnost da iznesu probleme i rješanja za iste doneseni su zaključci da se poštuju zakoni i podzakonski akti, kolektivni ugovor gdje su utvrđena prava uposlenika KPZ FBiH sa posebnom osvrtom na poštivanje i učešće povjerenike sindikata, redovno održavanje sastanaka povjerenika podružnica KPZ Sarajevo i Ustikolina sa direktorom KPZ Sarajevo, učešća predstavnika sindikata i davanje mišljenja na određene propise i akte.

Direktor je saglasan da se ispoštuju zaključci koji su doneseni na sastanku.

Na sastanku je Aziz Hasanbegović, zapovjednik straže KPZ SA, potpisao izjavu i priključio se ovom sindikatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.