LOKALNI IZBORI

Evo koga su Laburisti predložili za nasljednika Fikreta Abdića: Četiri kandidata mu idu na megdan

Nosilac liste SDA za Općinsko vijeće je Asim Veladžić, kod SDP-a je to Aladin Ćerimović, kod SKJ BiH Rasim Kantarević, kod DNZ-a BiH Husein Hadžić

Đogić i Horvat. Facebook

S. S.

2.8.2024

Iako su se stranke s centralom u Sarajevu pozivale da izađu s jednim kandidatom na megdan Laburističkoj stranci ratnog zločinca Fikreta Abdića u Velikoj Kladuši, od toga neće biti ništa.

S obzirom na to da je kandidatura ratnom zločincu Fikretu Abdiću zabranjena izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt), kandidat njegove stranke će biti Amir Đogić.

Osim Laburističke stranke, još četiri stranke se bore za načelničku poziciju. U ime Stranke Krajiškog jedinstva BiH kandidat je Ismet Hušidić, u ime koalicije Zajedno za Veliku Kladušu Boris Horvat, koalicija NES-Zajedno predložila je Adisa Džanića, dok će Delila Šahinović u ovu borbu ići kao nezavisna kandidatkinja.

Nosilac liste SDA za Općinsko vijeće je Asim Veladžić, kod SDP-a je to Aladin Ćerimović, kod SKJ BiH Rasim Kantarević, kod DNZ-a BiH Husein Hadžić, kod NiP-a Jasmin Hušić.

Laburiste će predvoditi Edina Abdić Pleho, listu NES-Zajedno Sabahudin Koštić, Našu stranku Amir Purić, koji je i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, DF Mehmedalija Miljković, a kao nezavisni kandidat za vijeće se prijavio Teufik Kantarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.