LANI IZABRAN NA KONGRESU

Ne oglašavaju se: Osumnjičeni za visoku korupciju Ibro Berilo je član Glavnog odbora SDA!

Novac na računu Berilove supruge nije prijavljen Uredu za korupciju KS, a morao je biti jer je Berilo načelnik Općine i kandidat na lokalnim izborima

Ibro Berilo: Član GO SDA. Facebook / Screenshot

5.8.2024

Ibro Berilo (SDA), neprikosnoveni vladar Trnova još od 1991. godine, osim načelničke pozicije, obnaša i onu u Stranci demokratske akcije. 

Na lani održanom kongresu SDA, Berilo je izabran u Glavni odbor, jedan od najvažnijih organa stranke, iz koje se još niko nije oglasio o današnjoj akciji koju provode službenici SIPA-e  i MUP-a KS prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Ibro Berilo: Član GO SDA. Screenshot

Berilo, do trenutka objave ovog teksta nije bio uhapšen, ali je pod kontrolom pripadnika MUP-a KS, jer se na KCUS-u čeka odluka ljekara, navodno mu je ugroženo zdravlje.

Kako je portal "Avaza" do sada objavio, na računima osumnjičenih, među kojima su Edina Džigal i njen brat Adis Mulaosmanović te Berilova supruga, pronađeno je više stotina hiljada KM. Novac na računu Berilove supruge nije prijavljen Uredu za korupciju KS, a morao je biti jer je Berilo načelnik Općine i kandidat na lokalnim izborima.

Osim toga, sumnja se da je Berilo od vlasnika aparthotela "Aroma" na Bjelašnici Adisa Mulaosmanovića dobio apartman na poklon, dok je zauzvrat sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu.

Radi se o apartmanu 25 koji je Berilo sakrio da prijavi nadležnim, a cijeli postupak je vođen preko Općine Trnovo.

Istražitelji su ostali šokirani nakon pronalaska dokumentacije, koju je pomoćnica SDA-ovog načelnika Berila krila u garaži. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.