DIREKTOR "SARAJEVO-GASA"

Nedeljko Elek za "Avaz": Nije nam cilj zaustaviti isporuku plina za Sarajevo

Svjestan sam da svako može doći u tešku situaciju, ali ne znam kako je taj novi direktor uspio za 2-3 mjeseca to preduzeće raskrčmiti

Nedeljko Elek. Dejan Rakita / PIXSELL

Alen Bajramovic

13.8.2024

Nije nam cilj da zaustavljamo isporuku plina jer mi od toga živimo, ali ako posljednja faktura ne bude plaćena, nećemo imati drugog izbora. Ovo je za "Avaz" izjavio Nedeljko Elek, direktor "Sarajevo-gasa" iz Istočnog Sarajeva, odgovarajući na upit zbog čega ovo preduzeće ponovo prijeti obustavom isporuke plina za KS.

- "Energoinvest" je posljednjih osam mjeseci postupao po ugovoru. Sedam faktura su platili, a onda su, njihovim tumačenjem odluke regulatora, odbili da plate fakturu za prošli mjesec. Ono što ja imam informaciju jeste da oni imaju ozbiljnih finansijskih problema, da im je ugroženo poslovanje i da ne mogu da plate tu fakturu. To je razlog cijele ove, što kaže narod, uzdurme - kaže Elek za "Avaz".

On očekuje da "Energoinvest" prihvati posljednju fakturu, pa onda eventualno na sudu rješava sporna pitanja. Ili da dobije poziv na sastanak, kako bi se pronašlo rješenje.

- Nije tačno da sam ja rekao da će sastanak biti organizovan u narednih 7 do 10 dana. Oni su to tražili. Svjestan sam da svako može doći u tešku situaciju, ali ne znam kako je taj novi direktor uspio za 2-3 mjeseca to preduzeće raskrčmiti, pa da nema 90.000 KM. Ok, nemate para, ali recite kad ćete imati i prihvatite fakturu, jer mi smo na tu fakturu platili PDV - ističe Elek za "Avaz".

Ponovo naglašava da je cilj "Sarajevo-gasa" nesmetan protok plina za Sarajevo, da je spreman imati razumijevanja za eventualne probleme "Energoinvesta", ali da očekuje barem da se sastane s novim direktorom, jer to do sada nije uspio. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.