REAKCIJE

Denis Hadžović za "Avaz" o porukama Ambasade SAD: Helezovi komentari nisu korektni prema našim najvećim prijateljima

Dodaje da je Ambasada SAD dugo bila strpljiva, ali i da je očigledno nezadovoljna radom Ministarstva odbrane

Hadžović: Nije korektno. Anadolija

Alen Bajramovic

prije 8 sati 55 minuta

Komentari ministra odbrane BiH Zukana Heleza bili su prilično diplomatski neodmjereni i stvorili su utisak da su svi krivi, osim njega, za zastoj u reformama. 

Ovo je za “Avaz”, komentirajući jučerašnje oštro saopćenje Ambasade SAD u BiH, izjavio direktor Centra za sigurnosne studije Denis Hadžović.

- Takvi komentari nisu korektni prema našim najvećim prijateljima i podržavaocima Ministarstva odbrane i naših Oružanih snaga. 

Vidimo kako političari rade

Nije korektno ni u ime građana, ni u ime svih onih koji nam pružaju podršku, da na takav način komentira njihove opravdane kritike. 

Ono što naši političari rade, a vidimo to i u ovom dvogodišnjem periodu, to je da svu pažnju za svoje neuspjehe prebacuju na prethodnu vladu ili neke druge osobe. Obećali su reforme, posao im je da rade u najboljem interesu svojih institucija, ali vidimo na ovakvim primjerima kako traže krivce na svim stranama, osim u vlastitom neobavljanju povjerenih poslova i izostanku rješenja bez obzira na opstrukcije. Izabrani su da rješavaju probleme a ne da ih usložnjavaju – kaže Hadžović.

Puna sigurnost BiH

Dodaje da je Ambasada SAD dugo bila strpljiva, ali i da je očigledno nezadovoljna radom Ministarstva odbrane. Ipak, odnos SAD prema BiH neće se promijeniti, bez obzira na pojedine političare, uvjeren je Hadžović.

- I u prošlom blogu ambasadora istaknuto je da će SAD, zajedno sa članicama NATO-a, osigurati punu sigurnost BiH i da podržavaju NATO put BiH u svakom pogledu. Ipak, od nas traže da uradimo svoj dio posla, da rješavamo probleme i da politički pregovaramo kako bi se i sada postigao maksimum, kao što je to rađeno u prethodnim godinama – ističe Denis Hadžović.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.