RAZGOVOR

Kandidat za načelnika Trnova Bajro Lindov: Staviti fokus na turizam

Njegov protukandidat nalazi se u pritvoru, a on kaže da će se u kampanji baviti isključivo sobom

Lindov: Unaprijediti zdravstvenu zaštitu. Facebook

20.9.2024

U općini Trnovo (FBiH) za načelničku poziciju bore se dva kandidata. Riječ je o Ibri Berilu, kandidatu SDA, koji kampanju vodi iz pritvora, gdje se nalazi zbog zloupotrebe položaja, te Bajri Lindovu, kojeg je na ovu poziciju predložio SDP BiH.

Fokus na čovjeku

Lindov nam je kazao da radi u realnom sektoru, a da se u ovoj kampanji susreo sa specifičnom situacijom, s obzirom na to da nema priliku odmjeriti snage s protukandidatom.

- SDP i ja, kao kandidat, fokus ćemo staviti na čovjeka, radit ćemo i govoriti samo o sebi, o tome šta radimo i šta možemo tek uraditi - kazao je Lindov.

Dodao je da proces protiv Berila ne bi komentirao, s obzirom na to da pravosudni organi trenutno rade svoj posao.

- Mi ćemo staviti fokus na turizam, a posebno ćemo se posvetiti seoskom turizmu. Općina Trnovo je ruralna općina s 55 naseljenih mjesta, pa ćemo pokušati ojačati i poljoprivredu i stočarstvo. Napravit ćemo i promociju zdrave hrane - istakao je Lindov.

Solarni paneli

Pojašnjava da već postoje neki projekti u energetskom sektoru te da bi se trebalo okrenuti obnovljivim izvorima energije, to jeste vjetroelektranama i solarnim panelima.

- Posvetit ćemo se i unapređenju zdravstvene zaštite. U Trnovu je takva situacija da jednom ili dva puta mjesečno dođe specijalista iz drugog doma zdravlja. Pokušat ćemo se izboriti da barem jednom sedmično dolaze - naglasio je Lindov.

Bastion SDA

Rekao je i da će u fokusu biti povratak mladih na selo. Na pitanje kakve su mu šanse za dobar rezultat, s obzirom na to da je Trnovo već dugo bastion SDA, Lindov je rekao:

- Trudit ćemo se da postignemo što bolji rezultat, dat ćemo sve od sebe, a vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.