SAMO RIJEČI OSUDE

Kasumoviću otkazane saradnje i u rodnom gradu: Za "Avaz" se oglasio Obrad Nenezić

Prije nekoliko godina, otprilike u isto vrijeme kada je izvršio seksualno nasilje nad maloljetnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad

Instagram

prije 3 sata 7 minuta

Reakcije javnosti iz cijele regije ne prestaju nakon što je otkriveno da je glumac Moamer Kasumović osuđen za krivično djelo bludničenja nad maloljetnikom. 

O ovom kontroverznom slučaju za "Avaz" oglasio se i crnogorski reditelj, Obrad Nenezić koji je režirao predstavu u kojoj glume Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

- Saznao sam iz medija. Šok. Iskrena osuda, a otkazivanje saradnje je jedina moguća ispravna odluka - kratko je rekao Nenezić.

Obrad Nenezić, crnogorski reditelj. Facebook

Na pitanje zna li gdje je Kasumović, koji se uopće nije oglašavao posljednjih dana otkako se u javnosti saznalo za njegov gnusni zločin - bludničenje nad maloljetnikom - Nenezić je odgovorio:

- Ne. Nisam se čuo sa njim. Ne znam gdje je. Samo smo "ugasili" predstavu i završili s tim za sva vremena.

Podsjećamo, Kasumović je iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, ali je godinama živio i radio u Sarajevu. Prije nekoliko godina, otprilike u isto vrijeme kada je izvršio seksualno nasilje nad maloljetnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad. Upravo je sa Bajramspahićem i Nenezićem pokrenuo nezavisni OMO teatar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.