OBUČAVANJE GRAĐANA

Projekt „Prva pomoć – svuda za svakoga“: AED uređaj će biti instaliran u Starom Gradu

Finansijsku podršku ovom projektu dalo je Ministarstvo odbrane Republike Slovenije

crveni križ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

prije 4 dana

Društvo crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Crvenim krstom/križom Slovenije, realizuje projekat „Prva pomoć – svuda za svakoga“. Zahvaljujući ovom projektu, Općina Stari Grad je kao donaciju od Ministarstva odbrane Republike Slovenije dobila AED uređaj, koji će biti instaliran u blizini Sebilja kod apoteke.

Volonteri Crvenog križa za "Avaz" su kazali da građani mogu danas u terminima od 10 do 17 h na lokacijama kod Aria trgovačkog centra, u blizini Sebilja na čaršiji i Vječne vatre, doći da se informiraju i educiraju o korištenju ovog aparata i pružanju prve pomoći. 

AED je maleni, prijenosni uređaj jednostavne primjene sa zadaćom isporuke električne struje osobama koje imaju srčani zastoj usljed poremećaja ritma (ventrikularna fibrilacija ili ventrikularna tahikardija bez prisutnog pulsa). Jednostavan je za upotrebu, ima dugotrajnu bateriju što osigurava pouzdanost uređaja u svakom trenutku. 

Namijenjen je za postavljanje na javnim mjestima poput trgova, plaža, javnih garaža, shopping centara, aerodroma, autobuskih i željezničkih stanica, poslovnih zgrada, sportskih objekata itd. Pored Sarajeva, u okviru ovog projekta ovi uređaji su se našli i na javnim mjestima širom naše zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.