OMER BEGOVIĆ

Bivši direktor osnovne škole na Grbavici, koji je pogodovao pedofilu, povukao se iz izborne utrke: Tvrdi da nije znao za optužnicu

Begović je najavio da će nakon prijema zvanične optužnice detaljnije informisati javnost o slučajevima koji mu se stavljaju na teret

Begović: Optužbe "politički motivisane". Facebook

E. Ć.

prije 3 dana

Omer Begović, nekadašnji direktor Osnovne škole "Grbavica I" i nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Novo Sarajevo povukao se iz izborne utrke.

Kao razlog povlačenja iz izborne utrke naveo je kako je jutros saznao iz medija da je protiv njega podignuta optužnica zbog propusta u suspendovanju nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje.

On tvrdi da su optužbe "politički motivisane s ciljem narušavanja njegove političke borbe i reputacije u predizbornoj kampanji".

Begović je najavio da će nakon prijema zvanične optužnice detaljnije informisati javnost o slučajevima koji mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo, kao što smo ranije objavili, Omer Begović se tereti da je u periodu od marta do augusta 2018. godine, dok je bio direktor OŠ "Grbavica I", propustio suspendovati nastavnika tjelesnog odgoja optuženog za bludne radnje, čime je navodno pribavio nezakonitu korist optuženom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.