RAZGOVOR

Nosilac liste NiP-a u Bihaću Kemal Hrnjić za "Avaz": Glas za nas je podrška investicijama

U naredne četiri godine realizirat ćemo 18 projekata, a možda i ranije

Hrnjić: Nije prevara. Facebook

jučer

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić nosilac je liste Naroda i pravde (NiP) u Bihaću, a ova stranka podržava aktuelnog gradonačelnika Elvedina Sedića (POMAK) za istu poziciju.

On je za naš medij govorio o tome šta su planovi ove stranke.

Ispunjenje obećanja

- Ne smatram da je moja kandidatura prevara građana, nego mi s njima komuniciramo da je glas za mene zapravo glas za listu NiP-a, a to znači investicije u Bihać i sve ono što nedostaje ovom gradu. Prisustvovali smo potpisivanju ugovora, koji čekamo više od 20 godina, a to je saobraćajnica između Bihaća i Bosanske Krupe. Ljudi znaju koliko je sadašnja putna komunikacija tamo opasna - kazao je Hrnjić.

Dodao je da su tim projektom pokrenuli ono što su obećali građanima.

- U svom predizbornom programu nabrojali smo 18 projekata za koje smo osigurali sredstva s nivoa FBiH. Tih 18 projekata mi moramo realizirati u naredne četiri godine, čak i ranije. Strateški projekti su nam Aerodrom Bihać, za koji ćemo se zalagati najviše u Gradskom vijeću, drugi je već navedena cesta Bihać – Bosanska Krupa, a treći je Nacionalni park u Bihaću - rekao je Hrnjić.

Smatra da se Nacionalni park može unaprijediti, jer Bihać ima izuzetnu šansu kada je u pitanju turistička sezona.

- Ono što sigurno Bihaću nedostaje jeste nova zgrada Doma zdravlja, jer je stara uništena u zemljotresu. Već nekoliko godina se ništa nije učinilo na tom planu i učinit ćemo sve kroz Gradsko vijeće da se završi nova zgrada - naglasio je ministar Hrnjić za "Avaz“.

Navodi da NiP donosi jedan novi pristup prema politici u Bihaću.

- Ne želimo samo pozicije i fotelje, sve što nam je pripadalo u Bihaću, ostavili smo direktore javnih preduzeća iz drugih političkih partija da rade svoj posao ako su ga dobro radili. Nismo opterećeni pozicijama, nemamo ni kandidata za gradonačelnika - naveo je Hrnjić.

Bili zapostavljeni

Poručio je da žele napraviti jednu reprezentaciju Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

- Pokušat ćemo se tako izboriti s višim nivoima vlasti, kako bismo što više projekata s nivoa kantona, FBiH i državnog nivoa privukli u ovaj kraj, jer smatramo da smo nepravedno zapostavljeni u posljednjih 20 godina, što se i vidi na infrastrukturi u Krajini i na svemu onome što čini život u Krajini - naglasio je Hrnjić.

Bez pozicija

Poručio je da smatra da su uradili dobru stvar podržavajući gradonačelnika te da su bili dio većine, iako nisu imali pozicije.

- Podržali smo i zaduženje za bazen, nismo ni za šta uvjetovali, što je jedna nova paradigma, to je naš uspjeh i mnogi nam se pridružuju - zaključio je Hrnjić.

Stranke trojke podržavaju Sedića za gradonačelničku poziciju, a prema riječima Hrnjića, još neke bi se mogle pridružiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.