TRADICIONALNI DEFILE

Bihaćki mališani jesenjim defileom uljepšali dan

Ovo je dan kada nas djeca podsjete na važnost igre, veselja i ljepote prirode oko nas

Bihaćki mališani. Fena

FENA

prije 3 sata 22 minute

Bihaćki mališani iz Gradskog vrtića izmamili su danas osmijehe na licima građana koje je sunačno i toplo vrijeme izmamilo na ulice. Vaspitači su organizirali tradicionalni jesenji defile, koji je razvedrio gradske ulice i donio dašak jeseni u središte grada.

Razdragani i veseli, mališani su prošetali u prelijepim jesenjim kostimima, izrađenim s puno mašte i truda. Noseći kostime u obliku šarenih listova, voća i životinja, djeca su na najljepši mogući način poručila svima da se radujemo svakom novom danu i vjerujemo u svjetliju budućnost.

- Ovo je dan kada nas djeca podsjete na važnost igre, veselja i ljepote prirode oko nas. Njihov entuzijazam nas podsjeća da uvijek trebamo zadržati tu dječiju radost u srcu - rekla je Senita Vojić, prolaznica koja nije mogla sakriti oduševljenje.

Ovakvi defilei dio su redovnih aktivnosti predškolskih ustanova koje se realiziraju kroz Nastavni plan i program u vrtićima Unsko-sanskog kantona. Svake godine, kroz različite tematske aktivnosti, vrtići obilježavaju smjenu godišnjih doba, kako bi djecu na zanimljiv način uveli u svijet prirode i promjena koje ona donosi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.