SAOPĆENJE

Ambasador Japana u BiH prisustvovao primopredaji sanitetskog vozila Domu zdravlja u Fojnici

Pored toga, medicinska oprema ugrađena u vozilo će omogućiti odgovarajući tretman pacijenata

Ceremonija primopredaje. Ambasada Japana u BiH

FENA

prije 3 dana

Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Masami Kinefuchi je danas prisustvovao ceremoniji primopredaje sanitetskog vozila Domu zdravlja Fojnica, koja je održana u prisustvu direktora Doma zdravlja Fojnica Jusufa Zuke i gradonačelnika Fojnice Sabahudina Klisure, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Direktor Doma zdravlja Fojnica Jusuf Zuka zahvalio je na donaciji i istakao da će donirano sanitetsko vozilo osigurati bezbjedan i efikasan hitni transport.

Pored toga, medicinska oprema ugrađena u vozilo će omogućiti odgovarajući tretman pacijenata.

Ambasador Kinefuchi je izrazio zadovoljstvo što je projekat uspješno završen i nada se da će ova donacija biti od velike koristi za sve stanovnike grada Fojnice i šire.

Donacija je realizovana kroz grant šemu "Temeljna Grant pomoć za projekte ljudske sigurnosti (GAGP)". Japan je odobrio 50.263 eura (oko 98.300 KM) za opremanje Doma zdravlja Fojnica sanitetskim vozilom i ugrađenom medicinskom opremom. Očekuje se da će projekat doprinijeti poboljšanju usluge prevoza i blagovremenom pružanju medicinske pomoći za oko 100 pacijenata, saopšteno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.