BILJEŽIO OPSADU SARAJEVA

Šokantne informacije o smrti Pola Lova: Fotograf izboden, njegov sin Emir osumnjičen za ubistvo

Istražitelji su ubrzo saznali da je još jedan muškarac viđen kako se udaljava s tog područja velikom brzinom i da je nešto kasnije slupao automobil

Facebook

N. Aj.

prije 3 sata 31 minutu

Britanski fotograf Pol Lov (Paul Lowe), koji je ovjekovječio život građana Sarajeva tokom opsade, prije nekoliko dana je pronađen mrtav. Prema novim informacijama, njegov 19-godišnji sin je osumnjičen da ga je izbo što je dovelo do smrti.

Zamjenici šerifa okruga Los Anđeles poslani su u područje oko Mt. Baldy Roada u blizini Stoddard Canyon Falls gdje su otkrili čovjeka koji je patio od "traume gornjeg dijela torza".

Prijatelji su ga idenficirali kao 61-godišnjeg Pola Lova. Proglašen je mrtvi na licu mjesta.

Istražitelji su ubrzo saznali da je još jedan muškarac viđen kako se udaljava s tog područja velikom brzinom i da je nešto kasnije slupao automobil.

Vlasti su prvobitno pritvorile 19-godišnjaka, koji je idenficiran kao Emir Lov, prema evidenciji LASD-a prije nego što su ga uhapsile pod sumnjom za ubistvo, navodi KTLA.

Prema medicinskom istražitelju okruga Los Anđeles, uzrok smrti 61-godišnjaka je ubodna rana u vrat.

Loveov sin Emir bi se trebao pojaviti u sudnici West Covina u utorak.

Osim svjedočenja agresiji na BiH i opsadi Sarajeva, Lov je bilježio mnoge priče i događaje poput pada Berlinskog zida i raspada Sovjetskog saveza.

Lara Jo Regan, Loveova kolegica je navela kako joj je on rekao da je u Kaliforniji kako bi riješio neke porodične stvari. Planirali su se naći, ali nije joj se javio nekoliko dana te je vidjela vijest o njegovoj smrti.

- Bila sam izvan sebe od šoka. Još sam pomalo šokirana - dodala je.

Kolega umjetnik i kustos Elton Koritari napisao je na Instagramu da je bila privilegija raditi s njim te je govorio i o njegovoj posljednjoj izložbi u Tirani.

Smatra da je odgovornost nastaviti sa emisijom "Opsada Sarajeva", njegovim radom kao predanim svjedokom historije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.