JAČANJE VEZA

Predsjednik Bugarske Rumen Radev stigao u dvodnevnu posjetu BiH

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva će održati plenarni razgovori delegacija dvije zemlje

Rumen Radev sa Željkom Cvijanović i Denisom Bećirovićem - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. H.

prije 7 sati 58 minuta

Predsjednik Bugarske Rumen Radev stigao je u dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini, te je dočekan svečanom ceremonijom ispred zgrade Predsjedništva BiH. 

Radev se sastao sa članovima Predsjedništva BiH: Denisom Bećirovićem, Željkom Cvijanović i Željkom Komšićem, nakon čega će održati plenarni razgovori delegacija dvije zemlje. 

Kako je ranije objavila bugarska agencija BTA, očekuje se da će u fokusu sastanaka predsjednika Radeva biti evropska perspektiva BiH, regionalna saradnja u jugoistočnoj Evropi i jačanje sigurnosti i stabilnosti u regionu, kao i teme na agendi bilateralnog partnerstva.

Predsjednik Bugarske će se u Sarajevu sastati i sa poslanicima dva doma Parlamenta BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto, kao i sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Predsjednik Radev posjetit će vojnu bazu Butmir u kojoj se nalaze bugarski vojnici koji učestvuju u vojnoj operaciji EUFOR-a za Bosnu i Hercegovinu ALTHEA. Bugarski šef države sastat će se sa vrhovnim komandantom EUFOR-a, general-pukovnikom Laslom Sticom (Laszlo Stitz).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.