ODRŽANO ROČIŠTE

Jedan od najbrutalnijih saradnika Veljka Belivuka priznao jeziva ubistva klana

Srđan Lalić je postao poznat javnosti kad se pojavila fotografija na kojoj se on, zajedno sa Veljom Nevoljom, kezi iznad tijela jedne od svojih žrtava

Srđan Lalić. MUP Srbije

E. Ma.

6.7.2022

Srđan Lalić (36), član klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priznao je danas krivicu na pripremnom ročištu ovoj grupi, rekli su advokati novinarima.

On je postao poznat javnosti kad se pojavila fotografija na kojoj se on, zajedno sa Veljom Nevoljom, kezi iznad tijela jedne od svojih žrtava.

Ostali optuženi su negirali krivicu.

Lalić je, prema navodima optužnice, bio jedan od najbližih saradnika Belivuka i Miljkovića. Učestvovao je u svim likvidacijama, u ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za koje se sumnjiči ovaj klan.


Velja Nevolja i Srđan Lalić. MUP Srbije

Lalić je bio fakultetski obrazovan IT stručnjak prije nego što je postao Belivukov „vojnik“.

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da osigurava telefone sa aplikacijom Sky za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

U posebnom odjeljenju Tužilaštva za organizovani kriminal nastavlja se pripremno ročište u slučaju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 28 optuženih za najteža krivična djela, među kojima i pet ubistava, zatim otmice, mučenja, silovanja, prodaja droge i posjedovanje oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.