OKONČAN UVIĐAJ

Policija objavila detalje teške nesreće u Tuzli: Poginuo vozač automobila iz Srebrenika

Smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla

Policija na licu mjesta. Avaz

B. C.

24.11.2023

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona danas su saopćili detalje teške saobraćajne nesreće u kojoj je jučer u sudaru s kamionom poginuo vozač Pola iz Srebrenika.

- Dana, 23.11.2023.godine oko 17 sati, na magistralnom putu M-18 u mjestu Bosanska poljana, grad Tuzla dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo kojim je upravljao S.B., rođen 1967.godine nastanjen u Živinicama i putničko motorno vozilo „Polo“ kojim je upravljao O.B., rođen 1969.godine nastanjen na području grada Srebrenik. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač pmv. "Polo" O.B., čiju smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla - naveli su iz MUP-a TK.

Uviđaj su, pod nazorom kantonalnog tužioca, izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla. 

U vremenskom periodu od 17 do 20:40 sati, saobraćaj je na navedenoj dionici magistralnog puta bio u potpunosti obustavljen i isti se odvijao alternativnim pravcima. Potrebne mjere poduzeli su policijski službenici PU Tuzla (OKP, PS Zapad i PS Centar).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.