U MJESTU VRANDUK

Zbog teške nesreće otežan saobraćaj na magistralnom putu Zenica - Nemila, gužve i na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje

S mjesta nesreće. Avaz

E. Ć.

31.8.2024

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu Zenica - Nemila, u mjestu Vranduk. 

Policija je na licu mjesta i obavlja uviđaj. Zbog ove nesreće saobraćaj na ovoj dionici se odvija otežano, jednom trakom.

Inače, brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača. Saobraća se usporeno uz desetominutno propuštanje vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Savjetujemo vozačima da svoja putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ukoliko se ipak odlučite putovati u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.