UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Tragajući za provalnicima, policija u Nevesinju pronašla arsenal oružja

Oduzeta veća količina pušaka i municije

Zaplijenjeno oružje. MUP RS

B. C.

prije 11 sati 37 minuta

Policijska stanica Nevesinje je 19. septembra 2024. godine, uhapsila L.B. i M.M.. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela teška krađa u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz MUP-a RS.

Izvršen pretres na tri lokacije

Policijska stanica Nevesinje je 19. septembra 2024. godine, zaprimila prijavu da je na jednoj porodičnoj kući polomljen prozor kojom prilikom nije ništa otuđeno. Nakon prikupljenih operativnih informacija policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste lica inicijala L.B. i M.M. kojom prilikom je oduzeta određena količina oružja i municije i drugi predmeti koji su poslužili za izvršenje krivičnog djela.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala L.B. pronađeno i oduzeto: jedna poluautomatska puška, tri puške, drveni kundak, 49 komada metaka različitog kalibra, jedna okvir za pištolj, određeni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija kod lica inicijala M.M. pronađeno je i privremeno oduzeto: dvije puške, dva okvira za automatsku pušku, 360 komada metaka različitog kalibra, cijev automatske puške sa mehanizmom za okidanje i gasnim cilindrom, metalni bokser i određni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija lica inicijala P.M, koje povremeno koristi lice inicijala M.M. pronađeno je i privremeno oduzeto jedna puška i 49 komada metaka kalibra 7,9 milimetara.

Bit će podnesen Izvještaj

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo policijskim službenicima Policijske stanice Nevesinje da nakon kompletiranja predmeta podnesu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala L.B. i M.M. počinila krivična djela „Teška krađa" u pokušaju iz člana 226. i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a da se protiv P.M. podnese Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.