ISTRAGA U TOKU

MUP KS se oglasio o ubistvu muškarca na putu ka Igmanu: Mladić koji ga je izbo uhapšen na Ilidži

Utvrđeno je da je preminuli A.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu

Policija ga uhapsila. Fena

A. O.

prije 4 sata 56 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je izdalo saopćenje o slučaju ubistva koje se dogodilo jučer, gdje je preminuo tridesettrogodišnji muškarac.

- Dana 20.10.2024. godine, oko 18.00 sati, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć "Prim. dr. Silva Rizvanbegović" obavijestio je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom, te da je nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći konstatovana smrt.

Utvrđeno je da je preminuli A.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili su uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži.

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - rečeno je iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.