GLOBUS

Teksas slavi dvojicu heroja: "Uperio je pušku prema napadaču. Ništa se nije micalo..."

Avaz.ba

6.11.2017

Teksas slavi dvojicu heroja koji su se dali u potjeru za "najgorim ubojicom u povijesti Teksasa" koji je u nedjelju u baptističkoj crkvi ubio 26, a ranio još dvadesetak osoba.

Džoni Lengendorf (Johnnie Langendorff) (27) ispričao je kako se dao u potjeru za teksaškim ubojicom Devinom Patrikom Kelijem (Patrickom Kelleyjem) nakon što je vidio kako je izašao iz Prve baptističke crkve u Sutherland Springsu, gdje je počinio masakr. Najmlađa žrtva imala je pet godina.

- Zapravo nisam vidio ubojicu. Vidio sam samo pucnjavu, - rekao je Lengendorf do kojeg je dotrčao muškarac koji živi u susjedstvu crkve i koji je prvi dočekao ubojicu. Pokušao ga je zaustaviti, ali je ovaj umaknuo u automobil. Taj drugi muškarac bio je 55-godišnji Stefen Vileford (Stephen Willeford) koji je Keliju ipak uspio oteti pušku

- Gospodin je prišao mom kamionu i rekao da idemo u potjeru za napadačem. Jurili smo 150 kilometara na sat, - ispričao je.

Jurili su za njim sve dok u jednom trenutku na autocesti nije izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u jarak.

- Čovjek koji je bio sa mnom izašao je s puškom i uperio je prema napadaču, govoreći mu da izađe. No, ništa se nije micalo, nije se niti pomaknuo. -

Policija je došla nakon pet minuta i našla Kelija mrtvog iako još uvijek nije jasno je li se ubio ili je ipak pogođen mecima svojih progonitelja.

- Napravio sam ispravnu stvar, - rekao je teksaški heroj.

Kelij je inače bivši vojnik, nečasno otpušten iz vojske jer je istukao ženu i dijete, a mediji navode kako je bio fasciniran oružjem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.