LOŠE VIJESTI

Rekord u Južnoj Koreji: Vlasti pozivaju na rad od kuće

Južna Koreja prijavila je 441 novi slučaj koronavirusa u srijedu, najveći broj zaraženih u jednome danu od početka marta

Južna Koreja: Nova žarišta pozivni centri i logistička skladišta. Ilustracija

Avaz.ba

27.8.2020

Južna Koreja pozvala je firme da njihovi zaposlenici rade od kuće nakon objave najvišeg dnevnog broja zaraženih od marta i kao nova žarišta označila je pozivne centre i logistička skladišta. 

Južna Koreja prijavila je 441 novi slučaj koronavirusa u srijedu, najveći broj zaraženih u jednome danu od početka marta, kad je zemlja imala prvu veliku epidemiju, rekli su korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Premda su vlasti rekle da je zadnje povećanje povezano s nedavnim širenjem zaraze u crkvi i na protuvladinu skupu ranije ovog mjeseca, upozorili su na mogućnost novih žarišta u gusto naseljenim područjima.

- Molimo temeljito provjeravajte rizične čimbenike na radnim mjestima u kojima je radno okružje posebno ranjivo na zarazu, poput pozivnih centara i logističkih skladišta. Kako biste smanjili prijenos virusa na radnom mjestu, molimo smanjite broj djelatnika fleksibilnim radnim vremenom, radom od kuće i radnim satima -- rekao je ministar zdravstva Park Neung-hoo.

U zemlji je prijavljeno ukupno 18.706 slučajeva covida-19 i 313 umrlih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.