ITALIJA

Riječi mališana, koji je jedini preživio pad žičare, lome srce: Tetka i dedo se sude za starateljstvo

Kada su stručnjaci upitali mališana s kim bi više voleo da živi, dječak je izgovorio najteže reči

Jedini preživio pad. Agencije

A. Ka.

4.8.2021

Budućnost petogodišnjeg dječaka Ejtana, jedinog koji je preživio pad kabine sa žičare na brdu Motarone, na sjeveru Italije, je neizvjesna.

Mališan je u tragediji izgubio roditelje, brata, prabaku i pradedu, a sada je sam predmet porodičnog spora. Naime, njegova tetka i dedo se sude oko toga ko će dobiti starateljstvo nad njim.


Teško povrijeđen

Ejtan, koji je i sam teško povrijeđen u padu gondole, nedjeljama se oporavljao u bolnici. Kada je otpušten početkom juna, mališan je smješten kod tetke, koja ima djecu istog uzrasta.

Međutim, ubrzo se pojavio njegov dedo iz Izraela, koji je zahtijevao da on preuzme brigu o dječaku. Kako tetka nije željela da preda mališana došlo je do žustre svađe, a na kraju je čitav slučaj završio na sudu.

Ročište bi trebalo da bude održano u septembru, a sudija je zatražio da se urade ozbiljne procjene, te da se obavi razgovor sa dječakom.

Kako prenose mediji, psiholog je već razgovarao sa petogodišnjakom i Ejtan je upitan sa kim bi radije živio. Tada je dječak dao odgovor koji lomi i najtvrđa srca:

- Želim da živim sa mamom i tatom – rekao je mališan.

Probio se iz kome

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći, kada se kabina žičare na brdu Motarone otkačila i survala u provaliju, poginulo je 14 osoba među kojima su i Ejtanovi roditelji, mlađi brat, prabaka i pradedo.

Kada je Ejtan pronađen poslije nesreće, vjerovalo se da neće preživjeti jer je imao povrede vrata i grudnog koša, ali se mališan u bolnici relativno brzo oporavio.

Čim se probudio iz farmakološke kome, pitao je gdje su mu roditelji i zašto su svi u bolnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.