ŠTA ĆE REĆI NA DVORU

Princ Hari i Megan Markl dobijaju nagradu u sferi koja je rak rana za kraljevsku porodicu

Podsjetimo, njih dvoje su u intervjuu kod poznate novinarke Opre Vinfri (Oprah Winfrey) rekli kako su za vrijeme boravka u Bakingemskoj palači bili na meti rasističkih komentara, naročito jer je Markl polu-afroamerikanka

Markl i princ Hari: Prestižna titula. Twitter

E. Ć.

20.11.2022

Princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle), vojvotkinja od Saseksa, bit će nagrađeni na svečanosti koju organizuje Fondacija za ljudska prava Roberta F. Kenedija, a mnogi smatraju da toga nikako nisu dostojni.

Očekuje se da će par prisustvovati ekstravagantnoj ceremoniji, za koju će najjeftinija karta koštati 2.500 dolara. Hariju i Megan će nagradu dodijeliti nećaka Džona Kenedija (John Kennedy), Keri Kenedi.

- Hari i Megan su odabrani zbog učešća u napredovanju globalnog dijaloga o mentalnom zdravlju, podržavanju afganistanskih izbjeglica u Sjedinjenim Američkim Državama, ulaganju u organizacije za pomoć Ukrajini i zalaganju za pristup vakcinama - saopćeno je iz Fondacije za ljudska prava.






Međutim, prestižna titula će poznatom paru prije svega biti dodjeljena zbog njihove borbe protiv rasizma u kraljevskoj porodici Engleske, tvrde britanski mediji. Također, britanski mediji navode da je po sredi jedna od najbolnijih tema za članove Dvora.

Podsjetimo, njih dvoje su u intervjuu kod poznate novinarke Opre Vinfri (Oprah Winfrey) rekli kako su za vrijeme boravka u Bakingemskoj palači bili na meti rasističkih komentara, naročito jer je Markl polu-afroamerikanka. Tvrde da su po dvoru mogli čuti komentare "kakvo li će dijete roditi Megan", aludirajući na boju kože.

Navodno je princeza Ana imala takve komentare, no poslije su mediji na Otoku pisali kako je njen komentar "pogrešno protumačen".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.