GAĐALI VOJNU BAZU

Hezbolah gađao izraelsku vojnu lokaciju u blizini libanske granice

Libanonska grupa navela da su borci gađali vojnu bazu Khirbet Maar odgovarajućim oružjem i lokaciju Ramtha raketama

Hezbolah je objavio da je u subotu gađao izraelsku vojnu lokaciju. Anadolija

Anadolija

4.2.2024

Hezbolah je objavio da je u subotu gađao izraelsku vojnu lokaciju i bazu u blizini južne libanske granice, dok su izraelski vazdušni napadi nastavljeni u područjima na jugu, javlja Anadolija.

Libanonska grupa navela da su borci gađali vojnu bazu Khirbet Maar odgovarajućim oružjem i lokaciju Ramtha raketama, ostvarivši direktne pogotke.

Zvanična libanska novinska agencija objavila je da je "izraelski dron izveo vazdušni napad, izveo napad na grad Yaron u okrugu Bint Jbeil, ispalivši navođenu raketu prema stambenim naseljima".

Agencija navodi da su se napadi poklopili sa izraelskim artiljerijskim granatiranjem gradova Alma al-Shaab i Zahajra u okrugu Tyre, kao i periferije Rachaya Al Foukhar u okrugu Hasbaya, navodi agencija.

„Izraelski neprijatelj je teškim granatama gađao predgrađe gradova Kfar Hamam, al-Fardis i Habbariyeh u Hasbayi“, dodaje se u izvještaju, bez navođenja informacija o žrtvama.

Ranije u subotu, izraelska vojska je saopštila da je njen avion gađao Hezbolahove lokacije u južnom Libanu kao odgovor na lansiranje raketa prema Izraelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.