EURO 2024

Šolc pozdravlja posjetu turskog predsjednika Erdoana Berlinu

Oduševljen sam što je turski predsjednik u posjeti, a usput, mnogi šefovi država i vlada te neke kraljevske porodice dolaze ovdje na utakmice

Olaf Šolc (Scholz). AP

FENA

prije 3 dana

Njemački kancelar Olaf Šolc (Scholz) u petak je pozdravio planiranu posjetu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) Berlinu u subotu, utakmici četvrtfinala EURO 2024 između Turske i Holandije, javlja Anadolija.

- Oduševljen sam što je turski predsjednik u posjeti, a usput, mnogi šefovi država i vlada te neke kraljevske porodice dolaze ovdje na utakmice - rekao je Šolc novinarima u Berlinu.

Dodao je da se trude da predstavnici njemačke vlade uvijek budu prisutni, što smatra velikim znakom poštovanja. Najavio je da će prisustvovati večerašnjoj utakmici Njemačke i Španije.

Nakon što je u utorak u utakmici 16. kola izbacila Austriju s EURO 2024 rezultatom 2:1, Turkiye će se u subotu u Berlinu susresti s Holandijom na Olimpijastadionu u 21 čas.

Na pitanje da li će se sastati s turskim predsjednikom Erdoganom ovog vikenda, kancelar Šolc je rekao da će, iako često komuniciraju, sastanak biti teško organizovati zbog njihove zauzetosti.

- Drago mi je što je predsjednik Erdogan u posjeti Njemačkoj, što prisustvuje fudbalskoj utakmici. Imam stalni kontakt s turskim predsjednikom, često razgovaramo telefonom, sastajemo se na međunarodnim sastancima - rekao je Šolc.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.