TRAMPOV IZBOR

Kandidat Republikanaca za potpredsjednika SAD: Kada budemo udarali, udarat ćemo snažno

Prestat ćemo dopuštati Komunističkoj partiji Kine da gradi svoju srednju klasu na leđima američkih građana, Amerika na prvom mjestu

Vens: Tramp je posljednja nada SAD. AP Photo/Julia Nikhinson

S. S.

18.7.2024

Prije nekoliko dana je kandidat Republikanaca za predsjednika SAD Donald Tramp saopćio da je njegov izbor za potpredsjedničku poziciju Džej Di Vens. Treću noć Republikanske konvencije Vens je održao i govor, gdje je prihvatio kandidaturu.

- Prijatelji moji, stvari nisu išle dobro za mnogu djecu s kojom sam odrastao. Kao i uvijek, američka vladajuća klasa je ispisivala čekove, a zajednice poput moje platile su cijenu. Decenijama se ta podjela između nekolicine onih koji imaju moć i udobnost u Vašingtonu i nas samo širila. Od Iraka do Afganistana, od finansijske krize do Velike recesije, od otvorenih granica do stagnirajućih plaća - rekao je Vens.

Dodao je da je to bilo tako dok se nije pojavio Tramp.

- On predstavlja posljednju nadu Amerike da obnovi ono što se, ako se izgubi, možda nikada više neće pronaći. Jedina stvar koju trenutno trebamo učiniti, najvažnija stvar koju možemo učiniti, za američku naciju koju volimo, je da ponovo izaberemo Trampa za predsjednika. Sada, obećavam svakom Amerikancu, dat ću vam sve što imam da služim ovoj zemlji i učinim ovu zemlju mjesto gdje će svaki san biti moguće ostvariti - naglasio je Vens.

Onda se obrušio na aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena. Kazao je da je odrastao u Midltaunu, malom mjestu koji je vladajuća klasa u Vašingtonu zaboravila.

- Kada sam bio u četvrtom razredu, političar po imenu Džo Bajden podržao je loš trgovinski sporazum koji je Meksiku osigurao brojne poslove. Kada sam bio apsolvent u srednjoj školi, taj isti Bajden je podržao katastrofalnu invaziju na Irak. Naša djeca su poslana u rat. Prestat ćemo dopuštati Komunističkoj partiji Kine da gradi svoju srednju klasu na leđima američkih građana. Amerika na prvom mjestu. Natjerat ćemo saveznike da plate pošteno svoj dio za svjetski mir. Pripadnike vojnih snaga slat ćemo u ratove samo kada moramo. Ipak, kao što je pokazao Tramp u borbi protiv ISIL-a, kada budemo udarali, udarat ćemo snažno - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.