ISTRAGA U TOKU

Britanci nestali u Švedskoj na službenom putu: Sumnja se da su ubijeni i zapaljeni

Par je iz sjevernog Londona i navodno su radili za jednu turističku kompaniju

Juan Cifuentes i Farooq Abdulrazak. Facebook

D. R.

18.7.2024

Juan Cifuentes (33) i Farooq Abdulrazak (37) otputovali su u subotu u Dansku i Švedsku na kratki poslovni put te su se trebali vratiti u Veliku Britaniju u nedjelju u 18 sati, objavile su njihove porodice u apelu na društvenim mrežama u kojem mole pomoć i traže informacije o tome kuda su se kretali. 

Par je iz sjevernog Londona i navodno su radili za jednu turističku kompaniju.

Porodica strahuje da su obojica ubijena. Naime, kako prenosi Sky News, dva tijela pronađena su u zapaljenom automobilu u industrijskoj zoni Malmoa u nedjelju poslijepodne, prenosi Index.hr.

Vatrogasci su otkrili tijela nakon što su ugasili požar, a prema lokalnim medijima jedna od žrtava je upucana. Policija ih još nije službeno identificirala, no prema neslužbenim izvještajima koja prenose mediji, žrtve su nestali Britanci i upucani su prije nego što su zapaljeni.

Toyota Rav 4 koja je izgorjela bila je iznajmljena na aerodromu u Kopenhagenu nakon što su dvojica Britanaca doletjela iz Heathrowa, objavio je švedski Aftonbladet.

Snimke nadzornih kamera pokazale su da su tri osobe bile u automobilu kad je prešao most Oresund prema Švedskoj. Istraga oko slučaja traje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.