NJEMAČKI DESNIČARI

Predstavnici AfD-a predstavili "Projekt 2029": Pitanje je vremena

Predsjedavajući stranke je kazao kako će dalji rezultati onemogućiti razmišljanje drugih partija da odbijaju nastavak saradnje s njima

Predstavnici AfD-a, predvođeni Krupalom i Vajdl. YouTube

N. H.

3.9.2024

Predstavnici Alternative za Njemačku (AfD), krajnje desničarske stranke, održali su konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na historijske rezultate u pokrajinama Tiringiji i Saksoniji. 

Tim povodom, predsjedavajući stranke Tino Krupala (Chrupalla) i Alis Vajdl (Alice Weidel).

Predsjedavajući stranke je kazao kako će dalji rezultati onemogućiti razmišljanje drugih partija da odbijaju nastavak saradnje s njima u Njemačkoj. 

- Možda jabuka još nije zrela. U politici morate biti strpljivi. To sam uvijek govorio. Na kraju, ostali nas neće moći zaobići. Pitanje je samo kada će se to dogoditi. Morate čekati pravo vrijeme - naveo je Krupala.

Nakon toga, Krupala je rekao kako svi u stranci imaju cilj "Projekt 2029" odnosno parlamentarne izbore u cijeloj Njemačkoj.

- Sve u svemu, naravno, cilj mora biti da u jednom trenutku postanemo najjača snaga na nacionalnom nivou. To je naš cilj -  poručio je.

Krupala je prozvao i predstavnike vladajuće semafor koalicije.

- SPD je dobio 7,3 posto glasova u Saksoniji i 6,1 posto u Tiringiji. Partije semafor koalicije u Saksoniji zajedno nemaju ni polovinu našeg rezultata. Građani istočnog dijela Njemačke jasno su glasali protiv politike semafora. Ipak, kancelar Šolc (Scholz) i dalje vjeruje da mogu diktirati formiranje vlade u stilu Angele Merkel. Zaustavite politiku koja ide protiv volje birača. Želimo da pravimo politiku za interese građana - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.