KOMENTAR DANA

Sebijin suprug

Sve je izvjesnije da je ovaj sunovrat koji SDA doživljava rezultat toga što je Bakir bio pod Sebijinom papučom

Sebija i Bakir Izetbegović. Printscreen

Nerma Ajnadžić

22.5.2023

Kada mislimo da ne može niže, Stranka demokratske akcije (SDA) pokaže i dokaže da nijedno dno nije nedokučivo.

Možda je vrijeme da se preimenuje u Stranku demokratskog apsurda. Samo prijedlog.

Jer sve što smo mogli čuti i vidjeti posljednjih godinu od svetog rukovodstva ove političke opcije jesu spinovi i pranje ruku od svakoga ko u javnosti istupi svojim mišljenjem i neslaganjem.

Pa, „kad ti trojica kažu da si pijan, ti lezi u blato i valjaj se“. Izvinjavam se ako ova izreka nije u skladu sa SDA-ovskom politikom zbog indirektnog spominjanja alkohola, ali zaista u ovom slučaju objašnjava ono čime bi se Bakir Izetbegović, kao alfa i omega prve stranke u Bošnjaka, trebao pozabaviti.

Umjesto da sa svojim (ne)savjetnicima sjedne, analizira zašto mu se stranka raspada, poboljša ono što je loše, Izetbegović i njemu bliski odluče da pljuju i kroz blato provlače ljude koji se ne slažu s politikom koju ova stranka vodi.

Alma Čolo je posljednja u nizu onih koji su probudili armiju botova na društvenim mrežama koji pišu i objavljuju kojekakve gluposti, svjesno obmanjujući javnost u pokušaju da dokažu „svetost“ SDA i Izetbegovića. Došli su čak i do toga da je zaljubljena u predsjednika stranke.

Nerma Ajnadžić. Avaz

Vrlo diskutabilno. Ozbiljne političke situacije pretvaraju u igrice na nivou mališana u vrtiću.

Na mjestu Alme Čolo ranije su bili i Denis Zvizdić, i Aljoša Čampara, i Elmedin Konaković, pa i Semir Efendić, da ne nabrajamo dalje. I šta je učinjeno?!

Kao što je samoproglašena prva dama u Bošnjaka Sebija zadržala još samo titulu Bakirove supruge, odnosno gospođe Izetbegović (jer je ostala bez zvanja magistrice i doktorice nauka, nije više ni profesorica, a uskoro neće biti ni direktorica najveće bolnice u BiH), tako je, čini se, Bakiru ostala titula Sebijinog supruga. Jer je sve izvjesnije da je ovaj sunovrat koji SDA polako, ali sigurno doživljava još od 2018. godine rezultat toga što je Bakir bio pod Sebijinom papučom.

Nasamarili su, prije svega, Bošnjake kojima treba ta ista SDA, prodavali im priču „ugroženog naroda“, a onda svojim bahatim, nezrelim i ponašanjem koje priliči svemu osim ozbiljnoj politici izgubili legitimitet do te mjere da ne da nisu u vlasti već više nemaju ni koalicioni kapacitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.