KULTURA

Dani hrvatskog kazališta u BiH: U subotu hit komedija 'Čistačice' Hrvatskog teatra Maska iz Munchena

U predstavi igraju: Ivana Krstanović, Marina Relota, Martina Erdec i Marin Bikić

Dani hrvatskog kazališta. Fena

FENA

6.6.2024

Publiku u Vitezu za vikend očekuje komedija "Čistačice" Hrvatskog teatra "Maska" iz Münchena koja će biti izvedena u sklopu 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH.

Predstava će biti odigrana u subotu, 8. lipnja, u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20 sati.

Njemačka je zemlja dobrog piva, eura i čistačica s diplomama? Dobrog piva i eura zasigurno, ali jesu li čistačice samo čistačice ili svaka od njih ima zanimljivu pozadinu priče? Ova komedija nam donosi surovu stvarnost isprepletenu zgodama i nezgodama naših likova koji su svoju sreću pokušali naći 'preko grane', no ubrzo shvaćaju težinu novog početka, manipulacije nadmoćnijih, testiranja vlastitih granica, prvih koraka i prvih riječi, navodi se u najavi predstave.

Radnja ove predstave je smještena u glavni grad Bavarske, München. Svi zapleti i raspleti se događaju u improviziranom stanu. Publika će imati priliku pratiti sudbine dvije žene koje su nesretnim spletom okolnosti "prisiljene" dijeliti životni prostor i njihov sukob generacija, nacija i karaktera. Možda ipak različitosti spajaju ljude ili zajednički problemi pa stoga i nije sve tako crno… Sve to otkriti će nam na humorističan način ova predstava.

U predstavi igraju: Ivana Krstanović, Marina Relota, Martina Erdec i Marin Bikić. Režiju potpisuje Marin Bikić, a tehnička potpora je Ružica Mikić.

Organizatori 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih "Enter", a generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.