FESTIVALSKI DOGAĐAJI

Brojni kulturno-umjetnički sadržaji obogatili turističku ponudu Sarajeva

Peti po redu Live Stage Festival započeo je sinoć u kultnom Metalcu uz fantastične nastupe izvođača kao što su Edo Maajka i Letu Štuke

Sa jedne od manifestacija "Kultura na ulice". Press KS

FENA

prije 3 dana

Kanton Sarajevo je, zahvaljujući bogatom programu festivalskih događaja i manifestacija, i dalje jedna od najatraktivnijih regionalnih destinacija za zabavu. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo prepoznalo je ključnu ulogu kulturnih i muzičkih događaja u razvoju turizma, te je podržalo razne festivale i programe. Cilj ovih aktivnosti je približiti kulturu, umjetnost i raznovrsne zabavne sadržaje svim građanima, posjetiocima i turistima Kantona Sarajevo.

Iz Ministarstva kulture i sporta KS posebno ističu program "Kultura na ulice", u organizaciji Narodnog pozorišta Sarajevo, koji je oduševio publiku spektakularnim koncertom Sarajevskog Big Banda pod dirigentskom palicom maestra Ranka Rihtmana.

- Posjetioci su imali priliku uživati u izvedbama najznačajnijih bosanskohercegovačkih muzičkih imena poput Davora Ebnera, Ivice Šarića, Zlatana Fazlića-Fazle, Nermina Puškara, Boška Jovića i drugih. Ova manifestacija je publici pružila veliki broj kvalitetnih sadržaja u proteklom periodu, a program nastavlja i u narednim danima s brojnim dramskim, baletskim, opernim predstavama te koncertima klasične i savremene muzike - navode iz Ministarstva kulture i sporta KS.

U sklopu 28. Baščaršijskih noći, sinoć je održan koncert Nermina Puškara koji je oduševio mnogobrojnu sarajevsku publiku izvođenjem legendarnih hitova poput "Dani prolaze" i "Dođi", koje je Puško izvodio kao član grupe "Nock out".

Peti po redu Live Stage Festival započeo je sinoć u kultnom Metalcu uz fantastične nastupe izvođača kao što su Edo Maajka i Letu Štuke, a u narednim danima očekuje nas bogat program s nastupima Van Gogha, Negative, Kontre, Frenkija, Prljavog kazališta, Bolera i drugih.

"Sarajevo Matinee", jedan od najprestižnijih regionalnih događaja, nedavno je ponudio publici vrhunski doživljaj uz nastupe HOSH-a, Matinee rezidenata i umjetnika likovne akademije, uz 3D vizualni spektakl unutar Bijele tabije.

Ljubitelji dobrog zalogaja i muzike su uživali na Sarajevo Street Food Marketu uz nastupe izvođača poput grupe Valentino, Isaka Šabanovića, Mirze Pandura i dr. Jedan od vodećih pop izvođača na Balkanu, Saša Kovačević također je održao sjajan koncert na Street Food Marketu pred mnogobrojnom publikom. Market će i u nastavku mjeseca jula donijeti vrhunske muzičke nastupe uz najbolje izlagače hrane.

Ministarstvo kulture i sporta podržalo je i koncert Dženana Lončarevića ispred sarajevske Vijećnice, dok je Garden of Dreams Festival tokom trodnevnog programa pružio nezaboravne trenutke uz nastupe umjetnika poput After Affaira, Ilije Đokovića, Luke Čikića, Mladena Tomića i drugih.

- Ovo je samo početak ljetne sezone u Sarajevu, a u narednim mjesecima očekujemo još mnogo fantastičnih muzičkih, kulturnih i filmskih događaja. Sarajevo i ovog ljeta ostaje nezaboravno mjesto za sve ljubitelje dobre zabave i kvalitetnog provoda - navode iz resornog ministarstva, prenosi Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.