DUODRAMA I KOMEDIJA

Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica dvije matične predstave

Zenička publika će imati priliku da uživa u izvedbi duodrame "Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni" i komedije "Žiranti"

Detalj iz komedije "Žiranti". BNP

Dž. V.

prije 2 sata 30 minuta

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedene dvije predstave na matičnim scenama. Zenička publika će imati priliku da uživa u izvedbi duodrame "Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni" i komedije "Žiranti".

"Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni" bit će izvedena u srijedu, 16. oktobra u 20 sati na Podrumskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP). Predstava je nastala prema tekstu Sama Steinera, u režiji Ajle Bešić i u produkciji BNP-a.

Predstava "Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni" zamišlja svijet u kojem smo prisiljeni govoriti manje, promišlja o tome šta govorimo i kako to govorimo, o stvarima koje možemo čuti samo u tišini, o aktivizmu, kontaktu očima i limunima, limunima, limunima, limunima, limunima... Ovaj vrli novi svijet, od najviše 140 dnevno izgovorenih riječi, prelomljen je kroz par koji plovi ljubavlju i intimnošću.

Komedija "Žiranti"

Dan kasnije, u četvrtak, 17. oktobra u 20 sati na Velikoj sceni BNP-a Zenica bit će izvedena komedija "Žiranti" prema tekstu Marija Ćuluma, u režiji Muhameda Bahonjića.

- Dramski zaplet teksta baziran je na suočavanju želja dva bračna para. Jednog da riješi stambeno pitanje i drugog, koji mu u tome može i hoće pomoći, ali zauzvrat traži bizaran ustupak (zamjenu partnera). Nemoralna ponuda kod supružnika rezultira nesporazumima, pobunom, ljutnjom, sukobima. U kulminaciji radnje, zanimljiv dramski obrt sve raspliće u simpatičan happy end - kazao je dramaturg Hasana Džafića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.