I DALJE JE KRITIČNO

Vatra okružila vatrogasce u Sloveniji, spasio ih kanader, sve je snimljeno

Požar se počeo širiti prema Trstelju, mi smo bili raspoređeni na cesti prema lovačkom domu s ciljem zaštite doma od požara, kaže Klemen Gorup

Kako se vatra približila cesti, počeli su je gasiti. N1

A. Č. / Index.hr

23.7.2022

Društvenim mrežama se širi video na kojoj se vidi kako se vatrogasci u gustom dimu bore s vatrom s obje strane ceste na Krasu. 

Odjednom iznad sebe vide kanader koji izbacuje veliku količinu vode. 

- Spasio nas je - kaže autor snimke, dok se u pozadini čuju uzvici uzbuđenja, javlja Index.hr.

Autor snimke je Klemen Gorup, vatrogasac iz PGD Hrvatini, koji je za N1 opisao što se dogodilo.

- Požar se počeo širiti prema Trstelju, mi smo bili raspoređeni na cesti prema lovačkom domu s ciljem zaštite doma od požara. Kako se vatra približila cesti, počeli smo je gasiti. Neko smo vrijeme uspijevali, no onda je vjetar pojačao pa se vatra vrlo brzo približila s donje strane ceste. Tako da nas je okružila. Nismo se mogli ni povući, bili smo odsječeni na tom putu, u dimu, oko dva sata. Kanader je došao neplanirano, mislim da nam je vodu pustio kada nas je vidio i vidio kakva je situacija - rekao je Gorup.

Niko se nije bojao, kaže. 

Požar na slovenskom Krasu traje već sedam dana, a stanje je i dalje kritično uprkos velikom broju vatrogasaca i letjelica za gašenje požara te pomoći iz susjednih država, a danas se proširio na još jednu općinu - Hrpelje-Kozina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.