PREMIJER CRNE GORE

Dritan Abazović posjetio povrijeđene u jučerašnjem bombaškom napadu u Podgorici

On je najavio da će na vanrednoj sjednici Vlade i sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost pitanje bezbjednosti institucija biti otvoreno

Dritan Abazović. Vlada Crne Gore

H. J. I.

4.3.2023

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, obišao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem povrijeđene u jučerašnjem bombaškom napadu u Osnovnom sudu u Podgorici. On je najavio da će na vanrednoj sjednici Vlade i sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost pitanje bezbjednosti institucija biti otvoreno, kako bi se u saradnji sa institucijama sistema, a na prijedlog sudstva i tužilaštva, pronašao model za jačanje ukupne bezbjednosti kako institucija, tako i građana.

- Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da su svi pacijenti van životne opasnosti. Sva je sreća u nesreći da nakon jučerašnjeg tragičnog događaja nemamo više žrtava - rekao je Abazović nakon posjete KCCG-u.

Prema njegovim riječima jučerašnji događaj nikako ne može da se stavi u kontekst nekoliko događaja koji su bili ranije, gdje je najavljivano aktiviranje eksplozivnih naprava.

- Ovo je izolovan slučaj, radilo se o čovjeku koji je imao određene probleme oko kojih je trebalo da se bave sve ostale institucije - naglasio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.