PUŠTEN NA KUĆNO LIJEČENJE

Oglasio se Banožić: Izražavam žaljenje i saučešće porodici Šarić, razrješenje je ispravan potez

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države, poručio je Banožić

Mario Banožić. Marko Prpic/PIXSELL

H. J. I.

24.11.2023

Bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izašao je iz bolnice gdje se oporavljao nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio jedan čovjek. Na Facebooku se sada osvrnuo na tragičnu nesreću. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Izrazio saučešće

- Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dvije sedmice provedene u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prilici da se osvrnem na tragičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila 11. novembra2023. godine u blizini Vinkovaca.

Prije svega želim izraziti duboko saučešće porodici Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerkama i cijeloj porodici te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i lično poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od povreda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju porodicu bili uz nju, najprije moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i saradnicima koji su nam pružili podršku.

Smjena ispravan potez

Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra odbrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom.

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države.

Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na saradnji u protekle četiri i pol godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana.

Obnašajući dužnost ministra odbrane predano sam radio na osnaživanju odbrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika.

Novom potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane Ivanu Anušiću, kao i svim saradnicima u Ministarstvu odbrane želim puno uspjeha u daljnjem radu - napisao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.