UHAPŠENI U PIRANU

Tri pripadnika "kavačkog klana" uhapšena u Sloveniji: Planirali likvidacije

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrebi sredstva prinude, a jedna osoba je povrijeđena i potrebna joj je ljekarska pomoć

Slovenska policija. 24ur

N. H.

8.7.2024

Tri osobe uhapšene su u velikoj policijskoj akciji u Piranu u Sloveniji, a kako Telegraf.rs saznaje, među uhapšenima su i navodni pripadnici "kavačkog klana", Dušan Đ. i Stefan B., koji se sumnjiče da su u Ljubljani početkom prošle godine likvidirali Igora Mančića, a sumnjiče se za ubistva i drugih pripadnika "škaljarskog klana".

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrebi sredstva prinude, a jedna osoba je povrijeđena i potrebna joj je ljekarska pomoć.

Kako javlja 24ur, vjeruje se da su pripadnici kavačkog i supraničkog škaljarskog klana planirali likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenska policija osujetila planove.

- U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mere u okviru istrage protiv krivično gonjeno krivično delo u režiji nadležnog državnog tužilaštva - naveli su iz PU Ljubljana. Policija je, prema pisanju Primorskih novica, zatvorila Belokrišku cestu u Piranu.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su privedene tri osobe, te da je jednoj pružena ljekarska pomoć jer je prilikom hapšenja zadobila lakše povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.