RECEPT

Pita od jabuka prava je slastica koju svi peku

Skuhati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti

Ukusni desert. Facebook

Z. K.

2.7.2024

Sastojci: 600 g jabuka, malo cimeta, 3 pudinga, 750 ml mlijeka, šećer za puding, 2 kašike meda, 2 vanilin šećera za puding, pola kg kora, ulje.

Priprema: 

1. Skuhati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti. Jabuke očistiti i izrendati. Dodati 2 kašike meda i malo cimeta.

2. Pleh podmazati pa staviti 1 koru, pouljiti pa drugu, pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore, ulje i jabuke.

3. Na svaku drugu koru stavite jabuke. Završite sa dvije prazne kore, samo ih premažite uljem. Isijecite oštrim nožem na kocke i pecite 50-55 minuta na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.