RECEPT

Maslenica s piletinom prijedlog za vikend ručak

Zamijesiti tijesto od brašna, jaja, ulja i soli

Pita za ručak. Facebook

Z. K.

4.7.2024

Sastojci: 500g brašna, 1 jaje, 2 kašike ulja, so, mlaka voda, piletina, začin.

Priprema:

1. Zamijesiti tijesto od brašna, jaja, ulja i soli. Od tijesta napraviti dvije jufke .

2. Nauljiti tacnu, na nju staviti jufke i njih pouljiti i pokriti svaku posebno providnom plastičnom folijom, neka odstoji 20 minuta do pola sata.

3. Piletinu pouljiti i pržiti u tavi, dodavajući pomalo vode, začiniti.

4. Razviti jufke i složiti jednu preko druge pa ispeći. Pečenu maslenicu preliti zaljevom od dvije čaše vode i prstohvata soli i jedne kašike ulja.

5. Gotovu maslenicu prekriti piletinom i preliti sosom od piletine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.