Isprobajte ovaj zanimljivi recept.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
½ sitno nasjeckane glavice luka
60 g nasjeckanog mladog špinata
2 češnja protisnutog bijelog luka
420 g tune u konzervi
25 g glatkog brašna
2 umućena jaja
1 kašika majoneze
1 kašika limunovog soka
2 kašike svježe nasjeckanog peršuna
2 kašike svježe nasjeckanog kopra
so, biber.
Priprema:
U tavi zagrijte ulje. Ubacite sjeckani luk i bijeli luk te dinstajte par minuta. Dodajte mladi špinat i dinstajte još 1 do 2 minuta dok ne uvene.
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Tunjevinu procijedite te je ubacite u posudu s ohlađenim dinstanim povrćem. Dodajte brašno, jaja, majonezu, limunov sok, peršun, kopar, so i biber. Rukama izmiješajte sastojke i oblikujte kuglice koje ćete prebaciti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite ih 20 do 25 minuta dok ne porumene.