BRZO SE SPREMA

Napravite zebra kolač, osvaja ukusom

Pecite kolač pola sata, u rerni zagrijanoj na 200 stepeni

Zebra kolač. Instagram

A. O.

15.3.2025

Zebra kolač pravi se veoma lako, a on osvaja ukusom. Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše voljeti djeca.

Ukoliko želite da zasladite poslije iftara, ovaj recept je odličan za vas.

Potrebno je:

jaja

240 g šećera

200 g otopljenog maslaca

200 ml slatke pavlake

1/2 kašičice sode bikarbone

270 g brašna

2 kašike kakao praha.

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite pjenasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosijano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku. 

Umutite sve pa podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jednom dijelu dodajte dvije kašike brašna, a drugom dvije kašike kakao praha i miješajte. 

U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obje smjese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da miješate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.