KORISNO

Ovo je povrće za jačanje imuniteta

Karfiol je bogat vitaminom C, B1, željezom, folnom kiselinom, magnezijem, kalijem i fosforom

Krompir sadrži vitamin C i B6, folnu kiselinu, kalij, magnezij i fosfor. Ilustracija

Zdravlje u kući

13.11.2019

Imunitet ćete ojačati, kažu stručnjaci, ako vam se na jelovniku redovno nalaze sljedeće vrste povrća:

1. Karfiol je bogat vitaminom C, B1, željezom, folnom kiselinom, magnezijem, kalijem i fosforom.

2. Pasulj sadrži željezo, kalij, kalcij, magnezij i fosfor.

3. Kineski kupus ima vitamin C, folnu kiselinu, kalij, kalcij i željezo.

4. Motovilka sadrži folnu kiselinu, vitamin A, karotinoide, kalij, magnezij, jod i željezo.

5. Krompir sadrži vitamin C i B6, folnu kiselinu, kalij, magnezij i fosfor.

6. Keleraba sadrži vitamin C, fosfor, magnezij i kalcij.

7. Cvekla sadrži folnu kiselinu, fosfor i kalij.

8. Pečurke su bogate selenom i cinkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.