ODRŽAVA SE U LOS ANĐELESU

Koji će se pokloni dijeliti nominovanima na Oskarima: Od zemljišta u Australiji do zatezanja lica

Razne firme i brendovi plaćaju po četiri hiljade dolara da bi njihov proizvod bio među poklonima

Oskar. Instagram

N. A.

10.3.2023

Nominovani za Oskara će i ove godine, čak i ako ne osvoje prestižnu nagradu, otići kući punih ruku jer za sve je pripremljen vrlo luksuzan poklon. Kompanija "Distinctiv Assets" dat će svakom od nominovanih paket s poklonima u vrijednosti od 126 hiljada dolara, tvrdi "Guardian".

U paketu se nalaze stvari poput japanskog mliječnog peciva, jastučnice od svile, ručno ubrane hurme, ali ima i dosta neobičnih darova poput komada zemljišta u Australiji, zatim tri noćenja u ruralnom dijelu Ottawe, tri noćenja na talijanskom vulkanskom otoku, konzultacije s doktorom o obnavljajućem tretmanu za kosu, tretman liposukcijom, konzultacije i tretman zatezanja lica, tretman botoksom, wellness proizvodi...

Oskar. Instagram

U paketu je ukupno 60 stvari, a glumci i ostali nomonovani nisu obavezni primiti, koristiti ili promovisati dobivene proizvode.  Inače, razne firme i brendovi plaćaju po četiri hiljade dolara da bi njihov proizvod bio među poklonima.

Poznato je i što će biti na jelovniku na službenom afterpartyju. Osmislio ga je britanski kuhar Elliot Grover, a njega je angažovao dugogodišnji šef Oskara Volfgang Puk (Wolfgang Pack).

Servirati će se neka tradicionalna engleska jela, poput ribe i krompira, pilećih pita, malih torti, a za razliku od prošlih menija na afterima, ovaj će biti nešto mesnatiji, kaloričniji i masniji.

Podsjećamo, 95. dodjela Oskara održat će se u Los Anđelesu u "Dolby Theatreu", 12. marta 2023. Ceremoniju će voditi Džimi Kimel (Jimmy Kimmel).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.