PLAVA KRV

Arči u tatinom naručju, daleko od kraljevskih obaveza

Svoj svakodnevni život nastoje da drže daleko od očiju javnosti l U novembru je par najavio da će proslaviti Božić s Meganinom majkom l U dokumentarcu iznijeli poteškoće zbog medijske izloženosti

Megan i Hari: Uzeli produženi dopust. Arhiva

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

6.1.2020

Princ Hari (Harry) i njegova supruga vojvotkinja Megan Markl (Meghan Markle) proveli su praznike u Kanadi sa svojim sedmomjesečnim sinom Arčijem (Archie). Zbog ove odluke suočili su se s velikim brojem kritika i napadima britanskih medija. Ovo je prvi put da ova kraljevska porodica ne provodi praznike zajedno i da se krši tradicija, ali kraljica Elizabeta (Elizabeth) podržala je njihovu odluku.

U novembu je par najavio da će proslaviti Božić s Meganinom majkom, Doriom Ragland, a ne s kraljicom (93) u Sandringhamu na istoku Engleske gdje kraljevska porodica tradicionalno provodi božićne blagdane.

- Svima vam želimo sretnu Novu godinu i hvala vam na podršci koju nam pružate. Bilo je divno upoznavati vas i susretati se s vama proteklu godinu u svim dijelovima svijeta. Jedva čekamo sljedeće susrete u novoj 2020. godini. Neka vam donese zdravlje i sreću - napisali su Megan i princ Hari uz prigodan video kojim su čestitali svojim pratiteljima 2020. godinu.


Zdravlje i sreća

Prva i naslovna fotografija u videu je ona malenog nasmijanog Arčija koji je u tatinom naručju, a prema nagađanjima, radi se o fotografiji snimljenoj u Kanadi. Video prepun dirljivih fotografija prati muzika benda „Coldplay“ kojem su zahvalili što smiju koristiti njihovu pjesmu u pozadini. 

Hari i Megan su uzeli produženi dopust od kraljevskih obveza nakon što su u jednom dokumentarnom filmu u oktobru iznijeli poteškoće zbog medijske izloženosti.

Bivša glumica, Amerikanka Markel, živjela je u Torontu tokom snimanja serije “Suits”. Mala porodica ugodno se provela u Kanadi, a tamošnji mediji objavljivali su njihove fotografije, na kojima se može vidjeti kako Hari i njegova Megan džogiraju i planinare.

Neimenovani izvor otkrio je za medije kakve je poklone dobio Arči, za prve blagdane. Sedmomjesečni princ dobio je knjige, kockice i loptice, znači nikakve luksuzne poklone.


Suština praznika

Osim novogodišnje čestitke, svoje fanove Hari i Megan obradovali su i božićnom čestitkom. 

Na Twitter profilu humanitarne organizacije „The Queen’s Commonwealth Trust“, čiji je Hari predsjednik, osvanula je njihova preslatka porodična čestitka.

U pitanju je gif na kojem su Princ Hari i Megan Markl ispred jelke, a beba Arči je direkt ispred kamere.

Fotografiju je, prema pojedinim izvorima, napravila prijateljica vojvotkinje. Ovom jednostavnom crno-bijelom čestitkom oni su simbolično ukazali na suštinu praznika, a to je porodica.

Čestitka je jedan od rijetkih uvida u njihov privatan život, s obzirom da su u prethodnih godinu podijelili samo fotografije sa zvaničnih prijema i humanitarnih aktivnosti.

Svoj svakodnevni život su nastojali da drže daleko od očiju javnosti.

Nasmijani mali princ sa tatom. Arhiva

Različiti putevi

Za Harija i Megan ovo je bila velika godina. Nakon što su dočekali rođenje svog prvog djeteta, vojvoda i vojvotkinja javno su progovorili o medijskom pritisku. Princ Hari takođe je prvi put priznao da se često ne slaže sa svojim starijim bratom princom Vilijamom (William) rekavši da su na “različitim putevima”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.