KVALIFIKACIJE ZA SP

Šokantan remi Argentine, Brazil nastavio sjajan niz

Utakmice 6. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Mesi: Imao nekoliko izglednih prilika da riješi utakmicu. TWITTER

E. Ćosić

9.6.2021

Odigrane su četiri utakmice 6. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Brazil je bio siguran kod Paragvaja (2:0), što se ne može reći za Argentinu koja je na šokantan način ostala bez pobjede protiv Kolumbije (2:2). Venecuela i Urugvaj su odigrali bez golova, dok su Čile i Bolivija odigrali 1:1.

Na duelu u Asunsionu u centru pažnje je bio Nejmar (Neymar). Napadač PSG-a doveo je Brazil u vodstvo već u 4. minutu i to na asistenciju Gabrijela Žezusa (Jesusa). U nastavku je Paragvaj pokušavao da izjednači, ali bez ozbiljnije prilike. Na drugoj strani Ričarlison (Richarlison) i Markinjos (Marquinhos) su imali svoje prilike za gol, da ovjere pobjedu "Karioka", ali nisu bili precizni. Tek je Paketa (Paqueta) u 93. minuti pogodio na dodavanje Nejmara i tako ovjerio pobjedu Brazila, šestu iz isto toliko odigranih utakmica u ovim kvalifikacijama.


Furiozan start Argentine i dva gola prednosti nakon svega osam minuta igre ulijevali su nadu navijačima ove reprezentacije da će njihovi ljubimci doći do pobjede, možda i deklasirati Kolumbiju. Nakon golova Romera i Paredesa, Mesi (Messi) i Lautaro su imali svoje prilike, ali Ospina je uspio odbraniti njihove pokušaje. Kolumbijci se u život vraćaju nakon Murielovog penala iz 51. minute. Mesi je ponovo promašio dobru priliku, a kazna je stigla u 94. minuti kada je Borha (Borja) iskoristio centaršut Kvadrara (Cuadrada) i pogodio za 2:2. 

U preostala dva meča Venecuela i Urugvaj su igrali samo 0:0, dok je Bolivija iznenadila Čile i stigla do boda na gostovanju, bilo je 1:1. Za domaće je precizan bio Pulgar u 69. minutu, dok je izjednačenje Boliviji donio Moreno devet minuta prije kraja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.