KOPA AMERIKA

Rekord Mesija i dva gola u devet minuta

Postao igrač sa najviše nastupa u dresu reprezentacije Argentine (148)

Mesi: Od ranije i najbolji strijelac Argentine u historiji. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Argentina je u posljednjem kolu grupne faze pobijedila Boliviju sa 4:1. Svoju noć imao je Lionel Mesi (Messi) koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a postao je i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju.

Mesi je tako došao do 148. nastupa za "Gaučose" čime je prestigao Haviera Maskerana (Javiera Mascherana) po broju nastupa u dresu reprezentacije. Šesterostruki osvajač Zlatne lopte je rekord začinio sa dva pogotka, a dodao je i jednu asistenciju. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena sada ima 75 golova za državni tim Argentine i već od ranije drži rekord po broju pogodaka u državnom dresu.

Argentina je povela golom Alehandra Gomeza (Alejandro) u 6. minuti. Mesi je udvostručio prednost sa bijele tačke, a onda i na 3:0 u 42. minuti. Bolivija smanjuje u drugom poluvremenu, u 60. minuti, na 3:1 pogotkom Ervina Savedre (Erwina Saveedre), da bi Lautaro Martinez pet minuta kasnije zabija za konačan rezultat. 

U drugom meču večeri Urugvaj je golom Edinsona Kavanija (Cavanija) pobijedio Paragvaj i izborio narednu rundu. Poznati su i parovi četvrtine finala Kopa Amerike:

Argentina - Ekvador

Urugvaj - Kolumbija

Peru - Paragvaj

Brazil - Čile

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.