PREKINUTA UTAKMICA

Najnoviji detalji iz Sao Paula: Mesi se vratio iz svlačionice kako bi objasnio zašto Argentinci neće da igraju

Kapiten "Gaučosa" poručio da su ih ranije trebali upozoriti

Mesi u razgovoru sa selektorom i fudbalerima Brazila. TWITTER

E. Ćosić

5.9.2021

Susret velikih rivala Brazila i Argentine u okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine prekinut je nakon što su zdravstveni radnici utrčali na teren, tražeći da igrači Argentine, koji su prekršili korona protokl, napuste teren.

Riječ je o Kristijanu Romeru (Cristian), Emilijanu Martinezu, Emilijanu Buendiji i Đovaniju Lo Selsu (Giovani Lo Celso), koji su brazilskim vlastima rekli da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskom tlu, što je laž, jer svi oni nastupaju u Premijer ligi. Inače, u Brazilu je na snazi pravilo o obaveznoj izolaciji za sve one koji su boravili u Engleskoj u prethodne dvije sedmice.


Brazilci su ostali na travnjaku, dok su Argentinci otišli u svlačionicu. Kasnije su se kapiten Lionel Mesi (Messi) i selektor Lionel Skaloni (Scaloni) vratili na teren kako bi dobili više informacija. Mesi je navodno poručio da su ih trebali ranije obavijestiti.

- Rekli su nam prije utakmice da možemo igrati. Čekali su da utakmica počne, zašto su uopšte pustili da utakmica započne?, pitao se Mesi, koji je zdravstvenom radniku pomenuo da su oni već tri dana u Brazilu i da im niko ništa nije ranije spomenuo.

Argentinci su nezadovoljni jer im je CONMEBOL, najviše izvršno fudbalsko tijelo u Južnoj Americi, garantovao da neće biti problema, pa je sada upitno da li će se utakmica uopšte odigrati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.