PRED MUNDIJAL

Mesi je pao i uhvatio se za nogu, na tribinama je odmah zavladala panika

Mesi i Argentina spadaju u red glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će ujedno biti i posljednje za jednog od najboljih fudbalera svih vremena

E. Ć.

17.11.2022

Trenutak kada je Mesi sjeo na travnjak nakon zadobijenog udarca. Twitter

Fudbaleri Argentine su u generalci pred nastup na Svjetskom prvenstvu savladali Ujedinjene Arapske Emirate sa 5:0. "Gaučosi" su već na poluvremenu imali četiri gola prednosti, te će u dobrom raspoloženju dočekati Mundijal u Kataru.

Za Argentinu su pogađali dva puta Anhel Di Marija (Angel), Julian Alvarez, Lionel Mesi (Messi), te Hoakin Korea (Joaquin Correa). Prva zvijezda "Gaučosa" Lionel Mesi zabio je sjajan pogodak, a u jednom trenutku zabrinuo je sve na tribinama stadiona u Abu Dabiju, ali i one pored malih ekrana koji navijaju za Argentinu.

Nakon borbe za loptu završio je na travnjaku i uhvatio se za zglob s bolnom grimasom. Čim je Mesi sjeo na travnjak, čuli su se panični uzvici, no srećom nije se radilo o nekoj povredi.

Mesi se ubrzo pridigao i nastavio s utakmicom. Inače, Mesi i Argentina spadaju u red glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će ujedno biti i posljednje za jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Podsjetimo, reprezentacija Argentine je u Kataru smještena u grupu C, zajedno sa selekcijama Poljske, Meksika i Saudijske Arabije. "Gaučosi" prvi susret igraju u utorak protiv Saudijske Arabije u 11:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.